Πεπραγμένα του Συμβουλίου Περιβάλλοντος Α.Π.Θ 2007-2010

Συντονιστής: Καθηγήτρια Μ. Ανανιάδου-Τζημοπούλου

Ιούνιος 2010

Ανασχεδιασμός και επικαιροποίηση ιστοσελίδας Συμβουλίου Περιβάλλοντος, http://symper.web.auth.gr/

08 Ιουνίου 2010

Πρόσκληση και συμμετοχή της Συντονίστριας στην εκπομπή των κ. Πλάκα , Τσιλιγκερίδου TV 100, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

06 Ιουνίου 2010

Πρόσκληση και συμμετοχή του κ. Σ. Τσιούρη ως εκπροσώπου του  Συμβουλίου Περιβάλλοντος στην εκπομπή του κ. Κουγιουμτζόγλου Ράδιο ΕΡΤ 3, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

05 Ιουνίου 2010

Πρόσκληση και συμμετοχή της συντονίστριας στην εκπομπή του κ. Καλλιεπλίδη Ράδιο ΕΡΤ 3, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

05 Ιουνίου 2010

Δημοσιεύματα για την Ημερίδα «Βιοποικιλότητα: Το Συγκριτικό Πλεονέκτημα της Ελλάδας»στις εφημερίδες Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Μακεδονία

04 Ιουνίου 2010

Χαιρετισμός της Συντονίστριας, εκπροσώπηση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του κ. Δ. Μελά στην Ημερίδα «Το Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. Ανάλυση – Προτάσεις – Προοπτικές» του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου – Τμήμα Περιβάλλοντος, Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

03 Ιουνίου 2010   για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ημερίδα ΣΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα «ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», Αμφιθέατρο Α. Τσιούμη Τμ. Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ.

21 Μαΐου 2010

Χαιρετισμός και πρόσκληση της Συντονίστριας στην Ημερίδα Τμ. Βιολογίας στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας για το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας «Ζωή και Βιοποικιλότητα Έννοιες Συνυφασμένες», Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ.

14 Μαΐου 2010

Απόφαση 67ης συνεδρίασης ΣΠ για την διακήρυξη απαγόρευσης των κυανιούχων ενώσεων στις μεταλλευτικές δραστηριότητες της χώρας και την προώθησή της μέσω της πρυτανείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Απρίλιος 2010

Προώθηση στην ΕΥΑΘ, κατόπιν προσκλήσεως, ενημερωτικού ένθετου «για την βιοποικιλότητα και το νερό», προς ενσωμάτωση στην αποστολή των λογαριασμών.

Ακαδημαϊκό έτος 2009-2010

Διδασκαλία μελών Σ.Π. στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενότητα «Οικολογία και Περιβάλλον».

Οκτώβριος 2009

Ευρύτατη δημοσιοποίηση, ενδιαφέρουσα ανταπόκριση των ΜΜΕ στα θέματα του 3ου Συνεδρίου Συμβουλίου Περιβάλλοντος (δημοσιεύματα, συνεντεύξεις)

Οκτώβριος 2009

Έκδοση πρακτικών του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Συμβουλίου Περιβάλλοντος «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ αναζητώντας λύσεις για το ελληνικό περιβάλλον», εκδόσεις Ζήτη, (800 σελ.)

16-23 Οκτωβρ. 2009     Έκθεση

Παράλληλη Εκδήλωση του 3ου Συνεδρίου Συμβουλίου περιβάλλοντος «Οι φοιτητές σχεδιάζουν το τοπίο της Θεσσαλονίκης στην αειφόρο προοπτική της πόλης»

15-17 Οκτωβρ. 2009 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΣΠ

Διοργάνωση 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συμβουλίου Περιβάλλοντος με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ αναζητώντας λύσεις για το ελληνικό περιβάλλον».Αμφιθέατρα Π. Παναγιωτόπουλου και Α. Τσιούμη.

05 Ιουνίου 2009

Πρόσκληση και συμμετοχή της συντονίστριας στην εκπομπή του κ. Οραήλογλου, TV 100, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μαζί με  τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Ν. Παπαγιανόπουλο και τον Πρόεδρο Φορέα Διαχείρισης Κορώνεια - Βόλβη, Σ. Αναστασιάδη.

Ιούνιος 2009

Αποστολή Δελτίου Τύπου στα ΜΜΕ και στις εφημερίδες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 05 Ιουνίου 2009.

Μάιος 2009

Πρόσκληση και συμμετοχή στην Ημερίδα του Δήμου Σταυρούπολης «Έχουμε πρόταση, θέλουμε λύση» για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Ακαδημαϊκό έτος 2008-2009

Διδασκαλία μελών Σ.Π. στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενότητα «Οικολογία και Περιβάλλον».

Δεκέμβριος 2008

Προετοιμασία Ημερίδας «ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ο κοινωνικός και προστατευτικός τους ρόλος στη χώρα μας» 11/12/08.

Νοέμβριος 2008

Έκδοση πολύπτυχου-χάρτας με σύνοψη της Ημερίδας “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» 04/06/2008 για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σεπτέμβριος 2008

Χαιρετισμός στα πλαίσια του ECOFORUM «Δημόσιες αρχές και περιβάλλον», HELEXPO SA, 73η ΔΕΘ, 4ο BUSINESS FORM, «Θεσσαλονίκη. Σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική ή Σχεδιασμός τοπίου και Στρατηγική βιωσιμότητας». 08 Σεπτεμβρίου 2008.

Ετήσια προετοιμασία

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Σ.Π., ΑΠΘ. 100 ανακοινώσεις, προσκαλεσμένοι ομιλητές διεθνούς εμβέλειας και έκδοση πρακτικών.

Ακαδημαϊκό έτος 2007-2008

Διδασκαλία μελών Σ.Π. στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενότητα «Οικολογία και Περιβάλλον».

04 Ιουνίου 2008   για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ημερίδα ΣΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» και τη συνεργασία ΑΠΘ, ΣΠ και Φορέων: ΤΕΕ, ΟΡΘ, ΕΚΠΑ/ΥΠΕΧΩΔΕ, ΣΟΤΑΜΘ, Δήμος Θεσσαλονίκης, Νομαρχία, Περιφέρεια, ΥΜΑ-Θ. Αμφιθέατρο Α. Τσιούμη Τμ. Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ.

12 Μαΐου 2008

Εκπροσώπηση ΑΠΘ μέσω του κ. Κ. Σαμαρά στην Περιφέρεια για θέματα αέριας ρύπανσης.

14 Απριλίου 2008

Ανταπόκριση στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής της Ημερίδας "CORI (Costal Risk): Prevention and management of sea originated risks to the coastal zone" για χαιρετισμό, Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ.

20 Μαρτίου 2008

Ανταπόκριση στην πρόσκληση συνεργασίας με την Διεύθυνση Προστασίας Θερμαϊκού Κόλπου, Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Διευθύντρια κ. Τσικώτη Νικολέτα.

07 Δεκεμβρίου 2007

Ανταπόκριση στην πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γραφείο για την Ελλάδα και του Δικηγορικού Συλλόγου και χαιρετισμός της Συντονίστριας εκ μέρους του ΣΠ στην Ημερίδα «Κλίμα-Βιώσιμη Ανάπτυξη και Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη», Αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

08 Νοεμβρίου 2007

Συμμετοχή του ΣΠ στην διοργάνωση της έκθεσης «Πλατείες της Ευρώπης – Πλατείες για την Ευρώπη», του ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 08/11/2007-09/12/2007.

Νοέμβριος 2007

Σύνταξη, γραφιστική επεξεργασία και προώθηση στην Πρυτανεία, τις Σχολές και τα Τμήματα, αφίσας για την ανακύκλωση χαρτιού στο ΑΠΘ και σχετική επιστολή-οδηγίες προς τους Κοσμήτορες των Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων για την ένταξη στο πρόγραμμα.

08 Οκτωβρίου 2007

Ενημέρωση από κ. Ξηρογιαννοπούλου και κ. Καραγιαννίδη και αποφάσεις της 56η Συνεδρίασης ΣΠ για το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στο ΑΠΘ.

18 Οκτωβρίου 2007

Ανταπόκριση στην πρόσκληση του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου για συμμετοχή με χαιρετισμό της Συντονίστριας εκ μέρους του ΣΠ στην Ημερίδα «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας Νομικό Πλαίσιο – Προβλήματα Εφαρμογής», Αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ιούλιος 2007

Εκπροσώπηση του ΣΠ με τον κ. Ν. Μικρόπουλο στην Επιτροπή που συγκροτήθηκε με την υπ΄αριθμ. 207/2007 Απόφαση του ΝΣ, για την επανένταξη χωροθέτησης του ΚΥΤ Λαγκαδά, κατά την πρόσκληση της Επάρχου Π. Καλαϊτζή.

06 Ιουλίου 2007

Σύσκεψη στην 55η Συνεδρίαση του ΣΠ για τις πρώτες πυρκαγιές του Ιουλίου 2007, Χαλκιδική, Πήλιο, Εύβοια, Πάρνηθα. Σύνταξη Δελτίου Τύπου για τα απαιτούμενα μέτρα, ρυθμίσεις και έργα.

16 Ιουλίου 2007

Ενημέρωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ ως προς α) τις απόψεις του ΣΠ για τις επιπτώσεις της υποθαλάσσιας αρτηρίας και β) τις απόψεις του ΣΠ για τη νέα πρόταση τροποποιημένης επέκτασής της, στο περιβάλλον της πόλης.

02 Ιουλίου 2007

Παρουσίαση και συζήτηση στην 54η συνεδρίαση του ΣΠ της νέας πρότασης τροποποιημένης επέκτασης της υποθαλάσσιας αρτηρίας.

05 Ιουνίου 2007    για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Πρόσκληση συνεργασίας προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ΑΠΘ και τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για το περιβάλλον και την επέκταση της 5 Ιουνίου 2007, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, σε έτος δημιουργικής ευθύνης για το περιβάλλον.

04 Ιουνίου 2007

Απολογισμός δραστηριοτήτων. Εκλογή Συντονιστή και Αναπληρωτή Συντονιστή του Συμβουλίου Περιβάλλοντος. Προγραμματικές κατευθύνσεις. Παρουσία Πρυτάνεως.